Selský salát s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selský salát s ovčím sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48484 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
1 ks | Okurka salátová |
100 g | Olivy černé |
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata |
200 g | Sýr ovčí ve slaném nálevu |
Dresing | |
---|---|
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 474,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Rajčata, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Libeček, Olivy černé, Petržel kudrnka, Sýr ovčí ve slaném nálevu, Chilli papričky - vločky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selský salát s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Všechnu potřebou zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Salátovou okurku pokrájíme na plátky silné 3 - 4 mm. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Červenou cibuli i jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. Kopr s petrželkou a libečkem drobně posekáme. Česnek prolisujeme. Ovčí sýr krájíme na kostičky. Černé nakládané olivy bez pecek scedíme, necháme okapat. Všechny ingredience vložíme do velké mísy, promícháme. |
2 | Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, sůl, cukr, pepř, chilli vločky, dresing dobře promícháme a přidáme ocet podle chuti (2 - 3 lžíce). Dresingem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme 5 - 10 minut odležet v chladu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.