Recept

Selský salát s ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48484
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 polévková lžíce Libeček
1 ks Okurka salátová
100 g Olivy černé
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
400 g Rajčata
200 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
Dresing
1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1,5 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 408kJ
6% Sacharidy 22 g
30% Tuky 23 g
26% Sodík 522 mg
24% Bílkoviny 14 g

Selský salát s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Všechnu potřebou zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Salátovou okurku pokrájíme na plátky silné 3 - 4 mm. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Červenou cibuli i jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. Kopr s petrželkou a libečkem drobně posekáme. Česnek prolisujeme. Ovčí sýr krájíme na kostičky. Černé nakládané olivy bez pecek scedíme, necháme okapat. Všechny ingredience vložíme do velké mísy, promícháme.

2

Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, sůl, cukr, pepř, chilli vločky, dresing dobře promícháme a přidáme ocet podle chuti (2 - 3 lžíce). Dresingem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme 5 - 10 minut odležet v chladu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept