Mandlové koláčky s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové koláčky s fíky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48485 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
300 g | Fíky čerstvé |
500 g | Listové těsto |
30 g | Med včelí |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Na krém | |
---|---|
10 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 154,3mg |
Draslík | 262,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fíky čerstvé, Med včelí, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové koláčky s fíky postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme máslo s cukrem, postupně vmícháme vejce, následně nastrouhané mandle a mouku. Vypracujeme do hladkého krému a necháme 5 minut odpočinout. |
2 | Listové těsto rozválíme na 1 cm silný plát, vykrájíme 6 koleček. Přibližně centimetr okraje každého kolečka opatrně namřížkujeme nožem, ale nesmíme ho proříznout. Okraje natřeme rozšlehaným vejcem. Do středu každé placky navršíme mandlový krém a položíme silný plátek fíku, přitiskneme. Poprášíme moučkovým cukrem, pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut do zlatova. Ještě horké koláčky pokameme medem a necháme trochu vychladnout. |
Poznámka
Podáváme ještě teplé s kopečkem šlehačky.