Rychlý džem z hroznového vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý džem z hroznového vína
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48487 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
3 kg | Hroznové víno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 136g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 384,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hroznové víno mají zadané všechny známé hodnoty.
Rychlý džem z hroznového vína postup přípravy receptu:
1 | Bobule hroznového vína přebereme, odstraníme stopky, omyjeme, nasypeme do hrnce. Na mírném ohni za stálého míchání rozvaříme, poté prolisujeme, šťávu znovu povaříme, přidáme cukr a dál vaříme do zhoustnutí. Průběžně mícháme. |
2 | Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme, uchováme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Recept je počítán na 2 litry šťávy z hroznového vína, dle potřeby můžeme použít větší množství ovoce.