Jablkový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový chlebíček
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4849 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 hrst | Mandle |
200 g | Mouka polohrubá |
100 g | Poleva čokoládová |
125 g | Tuk Hera jedlý |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 250,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 18,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Poleva čokoládová, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Vyšleháme tuhý sníh z bílků, smícháme cukr s polohrubou moukou, s práškem do pečiva, tukem, nastrouhaná jablka a vmícháme sníh z bílků. |
2 | Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vymazali a vysypali a dáme péct na 180 stupňů na půl hodiny. |
3 | Po upečení vyklopíme, polijeme ho čokoládovou polevou a sypeme mandlovými lupínky. |
4 | Necháme ztuhnout. |