Jednoduchý recept

Rybí filé zapečené se žampionovou směsí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48492

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
600 g Filé rybí
50 g Mandle
1 polévková lžíce Med včelí
60 g Máslo čerstvé
15 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý celý
1 hrst Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 dl Víno bílé
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
4% Sacharidy 14 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 130 mg
123% Bílkoviny 69 g

Rybí filé zapečené se žampionovou směsí postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.

2

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.

3

V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout.

4

Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi.

5

Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno.

6

Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut.

7

Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo bagety a rajčatový salát. Místo čerstvých žampionů můžeme použít žampiony sterilované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept