Rybí filé zapečené se žampionovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé zapečené se žampionovou směsí
Rybí filé zapečené se žampionovou směsí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48492 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
600 g | Filé rybí |
50 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
15 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 dl | Víno bílé |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 437,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mandle, Med včelí, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Olivy černé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé zapečené se žampionovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky. |
2 | Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje. |
3 | V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout. |
4 | Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi. |
5 | Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno. |
6 | Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut. |
7 | Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo bagety a rajčatový salát. Místo čerstvých žampionů můžeme použít žampiony sterilované.