Kompot z hroznového vína v medovém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z hroznového vína v medovém nálevu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48493 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
5 ks | Hřebíček |
3 kg | Hroznové víno |
1,5 kg | Med včelí |
5 dl | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 178g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 654,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Hroznové víno, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot z hroznového vína v medovém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Zralé hrozno důkladně omyjeme, otrháme bobule, odstraníme stopky a rozdělíme do sklenic. Med rozmícháme s octem, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Mezitím sbíráme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Hroznové víno přelijeme horkým nálevem. |
2 | Sklenice ihned zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. |
Poznámka
Uložíme na studeném a temném místě.