Recept

Jelení plátky na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48494

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Cibule
600 g Jelení maso
5 ml Ocet malinový
50 ml Olej olivový
5 g Pepř 4 barev
5 g Pepř černý celý
150 g Slanina vepřová
8 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
4 dl Víno červené
1 l Vývar drůbeží
20 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 768kJ
4% Sacharidy 15 g
53% Tuky 40 g
98% Sodík 2 g
76% Bílkoviny 43 g

Jelení plátky na víně postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 2 minuty opékáme. Přihodíme nakrájenou cibuli, bobkový list, tymián a barevný pepř a za stálého míchání restujeme asi 8 minut.Zalijeme červeným vínem a na mírném ohni povaříme asi 10 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidáme vývar a necháme 20 minut povařit.

2

V pekáči zatím rozpálíme olej, plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme 4 minuty z každé strany. Maso zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 10 minut, v průběhu maso jednou otočíme. Vyndáme z trouby a necháme zabalené 5 minut odpočinout.

3

Do omáčky přidáme malinový ocet a omáčku podle potřeby povaříme, musí mít konzistenci jako sirup. Do odstavené vmícháme nastrouhanou čokoládu, osolíme, opepříme a necháme čokoládu rozpustit.

4

Plátky masa rozdělíme na jednotlivé talíře a doplníme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept