Recept

Rýžové nudle z čínské kuchyně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 48495

Ingredience

1 ks Chilli paprička
30 g Cibule
160 g Hovězí svíčková
2 dl Kokosové mléko
30 g Mangold
140 g Nudle rýžové
24 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 805kJ
19% Sacharidy 67 g
41% Tuky 31 g
33% Sodík 653 mg
39% Bílkoviny 22 g

Rýžové nudle z čínské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s teplou vodou namočíme rýžové nudle přibližně na 15 minut. Nudle musí být, jako když je uvaříme napůl, ne úplně měkké. Scedíme, necháme okapat. Hovězí svíčkovou omyjeme,a nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je solí, v misce promícháme. Červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na silné plátky.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravené maso, orestujeme. Po dobu restování maso nezapomeňme míchat. Vsypeme nakrájenou cibuli, kterou také restujeme do měkka. Zalijeme kokosovým mlékem, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku. Vše dohromady vaříme tak dlouho, až se utvoří krém. Nakonec vmícháme okapané nudle, dobře promícháme, přidáme salát pak-soi, zlehka zamícháme, stáhneme z ohně.

3

Hotové jídlo naporcujeme na teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Připravené jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo. Rýžové nudle se servíruji také s čerstvou zeleninou. Asijskému salátu pak-soi se říká také mangold.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept