Rýžové nudle z čínské kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové nudle z čínské kuchyně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 48495 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
30 g | Cibule |
160 g | Hovězí svíčková |
2 dl | Kokosové mléko |
30 g | Mangold |
140 g | Nudle rýžové |
24 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 33,6mg |
Draslík | 395,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Hovězí svíčková, Kokosové mléko, Mangold, Nudle rýžové, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Rýžové nudle z čínské kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s teplou vodou namočíme rýžové nudle přibližně na 15 minut. Nudle musí být, jako když je uvaříme napůl, ne úplně měkké. Scedíme, necháme okapat. Hovězí svíčkovou omyjeme,a nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je solí, v misce promícháme. Červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na silné plátky. |
2 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravené maso, orestujeme. Po dobu restování maso nezapomeňme míchat. Vsypeme nakrájenou cibuli, kterou také restujeme do měkka. Zalijeme kokosovým mlékem, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku. Vše dohromady vaříme tak dlouho, až se utvoří krém. Nakonec vmícháme okapané nudle, dobře promícháme, přidáme salát pak-soi, zlehka zamícháme, stáhneme z ohně. |
3 | Hotové jídlo naporcujeme na teplé talíře a podáváme. |
Poznámka
Připravené jídlo podáváme jako hlavní teplé jídlo. Rýžové nudle se servíruji také s čerstvou zeleninou. Asijskému salátu pak-soi se říká také mangold.