Recept

Ovocný salát s tresčími játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 48499
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Grapefruity
100 g Hroznové víno
1 ks Hrušky
350 g Játra tresčí v oleji
1 ks Pomeranče
8 ks Ředkvička
50 g Rukola
60 g Salát Polníček
Zálivka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kávová lžička Cukr krupice
5 polévková lžíce Olej hroznový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 107kJ
10% Sacharidy 36 g
87% Tuky 65 g
34% Sodík 677 mg
11% Bílkoviny 6 g

Ovocný salát s tresčími játry postup přípravy receptu:

1

Tresčí játra (z konzervy, scedíme olej) necháme okapat. Omyjeme salát polníček s rukolou a necháme listy také okapat. Omytý a osušený pomeranč a grapefruit oloupeme, odstraníme bílé slupky, vyřízneme jednotlivé měsíčky dužiny. Omytou velkou hrušku (nebo dvě malé) rozkrájíme, zbavíme jádřince, pokrájíme na osminky. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme. Červené i černé ředkvičky omyjeme a rozkrájíme na plátky.

2

Připravíme zálivku: do misky vlijeme portské červené víno, olej, cukr, sůl, citrónový pepř, dochutíme citrónovou šťávou. Zálivku dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu a rukoly, ovoce ozdobně rozložíme na talíře, polijeme zálivkou, přidáme kousky tresčích jater a servírujeme.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept