Bifteky se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4850 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 špetka | Cukr krupice |
720 g | Hovězí svíčková |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 75,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová kůra, Cukr krupice, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nasekanou šalotku orestujeme na lžíci rozpáleného oleje. Přilijeme 100ml vývaru a zvolna cca 3minuty provaříme. Poté přidáme nasekané švestky a zbytek vývaru. Ochutíme pepřem a vaříme dalších 5minut. Nakonec vmícháme ocet, citronovou kůru, cukr a základní hnědou omáčku. |
2 | Na zbylém oleji opečeme maso nakrájené na bifteky, ochutíme je solí a pepřem. Přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Hnědá omáčka viz recept \\"Základní hnědá omáčka\\"