Těstoviny s chřestovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s chřestovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48500 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
140 g | Chřest zelený |
10 g | Máslo čerstvé |
30 g | Rajčata Cherry |
10 g | Rukola |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
10 g | Sýr Parmezán |
120 g | Těstoviny Ziti |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 119,4mg |
Draslík | 86,7mg |
Vláknina | 670,0mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Rajčata Cherry, Rukola, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Ziti mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s chřestovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny sigarette (ziti) uvaříme v hrnci s osolenou vodou, podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a do dalšího použití je udržujeme teplé. Chřest uvaříme do poloměkka, vyndáme ho z vody a nakrájíme na větší kousky. Cherry rajčata rozřízneme napůl. Sýr parmezán jemně nastrouháme a česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařený chřest, který chvilku orestujeme. Chřest zalijeme smetanou a spolu vaříme až do zahoustnutí smetany. Do krému přidáme rozpůlená rajčata, česnek, nastrouhaný parmezán, vše dohromady prohřejeme. Nakonec do směsi vmícháme okapané těstoviny, podle chutě osolíme, dobře promícháme a hotové jídlo stáhneme ze sporáku. |
3 | Připravené těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme rukolou a podáváme. |
Poznámka
Těstoviny připravené na tento způsob podáváme jako hlavní teplé jídlo, na vyhřátém talíři. Jídlo můžeme dochutit také pepřem.