Jednoduchý recept

Pstruh smažený v mandlové směsi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48502

Ingredience

100 g Mandle
50 g Máslo čerstvé
2 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Pstruh
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 813kJ
19% Sacharidy 68 g
35% Tuky 26 g
9% Sodík 180 mg
72% Bílkoviny 41 g

Pstruh smažený v mandlové směsi postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme. Mandle i část pažitky smícháme na talíři s trochou pepře a soli. Vajíčka rozšleháme v misce.

2

Pstruha omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce ryby vložíme do rozšlehaného vajíčka, následně obalíme v mandlové směsi.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, obalené porce na něm z každé strany smažíme přibližně 5 minut do zlatova.

4

V osolené vodě uvařenou rýži smícháme s pažitkou. Hrníček nebo misku vymažeme máslem, vložíme rýži, upěchujeme a vyklopíme na servírovací talíř. Přidáme porci ryby, posypeme pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept