Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48505 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Krevety tygří - loupané |
5 g | Lanýž |
20 g | Lanýžová salsa |
24 ml | Olej lanýžový |
60 g | Olivy černé |
40 g | Olivy zelené |
30 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Těstoviny Sedanini |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 141,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Lanýž, Lanýžová salsa, Olej lanýžový, Olivy černé, Olivy zelené, Petržel - nať, Těstoviny Sedanini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, vložíme krevety a uvaříme je. Scedíme a necháme také okapat. Zelené a černé olivy nakrájíme na kolečka a petrželovou nať nasekáme. |
2 | Ve větší pánvi rozehřejeme lanýžový olej, přidáme připravené olivy, uvařené krevety a chvilku za stálého míchání restujeme. Přimícháme lanýžovou salsu, podle chuti dochutíme pravým jemně nastrouhaným lanýžem a zamícháme. Nakonec do směsi vmícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme a odstavíme z ohně. |
3 | Hotové těstoviny rozložíme na teplé talíře podle porcí. Každou porci jemně posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme. |
Poznámka
Těstoviny podáváme jako hlavní teplé jídlo. Zvlášť můžeme přidat čerstvou zeleninu. Lanýžovou salsu můžeme nahradit lanýžovou pastou.