Jednoduchý recept

Lasagne s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48506
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

250 g Chřest bílý
250 g Chřest zelený
2 kávová lžička Citronová šťáva
400 g Lasagne
75 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko polotučné
75 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 807kJ
27% Sacharidy 96 g
30% Tuky 22 g
14% Sodík 275 mg
43% Bílkoviny 24 g

Lasagne s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme, odřízneme dřevnaté konce, výhonky podélně rozkrojíme a necháme povařit 5 minut v osolené vodě. Pak chřest z vody vyjmeme, opláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme okapat.

2

Z vývaru po vaření chřestu odlijeme 4 dl.

3

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na něm za stálého míchání mouku, potom pomalu přiléváme mléko a odměřený vývar z chřestu. Vaříme 10 minut na mírném ohni, dochutíme citronovu šťávou, muškátovým oříškem, pepřem a solí. Během vaření občas promícháme.

4

Zapékací formu vymažeme, na dno nalijeme trochu uvařené omáčky, na ni rozložíme plátky lasagní. Na ně položíme vrstvu chřestu, polijeme omáčkou, opět rozložíme vrstvu lasagní, na ni chřest - tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Poslední vrstva musí být tvořena lasagněmi, politá omáčkou a posypaná nastrouhaným sýrem.

5

Lasagne pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

6

Podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept