Recept

Salátová srdíčka s chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48508
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Smetanový dresink
0,5 dl Bujón zeleninový
1 dl Jogurt bílý
2 polévková lžíce Kerblík
0,5 polévková lžíce Olej chilli
1 polévková lžíce Ořechový olej
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
Vařený chřest
400 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2,5 polévková lžíce Máslo bylinkové
0,5 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Salát
1 ks Chilli paprička
200 g Klobása - Čabajka
2 ks Paprika žlutá
50 g Rukola
3 ks Salátová srdíčka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
4% Sacharidy 15 g
65% Tuky 49 g
19% Sodík 379 mg
31% Bílkoviny 18 g

Salátová srdíčka s chřestem postup přípravy receptu:

1

Připravíme smetanový dresink: omyjeme kerblík s petrželkou kudrnkou. Drobné lístky otrháme a odložíme do misky. Do druhé mísy dáme sladkou a zakysanou smetanu, sůl, pepř. Smetany promícháme s jogurtem, zeleninovým bujónem, chilli olejem a ořechovým olejem. Poté přimícháme bylinky.

2

Zelený chřest očistíme, omyjeme a osušíme. Odkojíme asi 1/3 spodní tvrdé části. V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 0.5 lžicí soli, 1 lžičkou cukru, 1 lžíci másla a citrónovou šťávou (tu přidáme až když se začne voda vařit). Do vroucí vody vložíme chřest a vaříme přibližně 4-5 minut. Poté vyjmeme a v sítu necháme okapat.

3

Omyjeme listy červených salátových srdíček (salát je podobný římskému salátu), rukolu a listy necháme okapat. Omyjeme žluté papriky a chilli papričku. Rozkrojíme je, zbavíme semínek, žlutou papriku nakrájíme podélně na plátky, chilli nakrájíme na tenké nudličky. Omyjeme kerblík s petrželkou kudrnkou. Drobné lístky otrháme a odložíme do misky. Čabajku nakrájíme zešikma na tenké plátky.

4

V míse promícháme listy rukoly s červeným salátem, čabajkou a rozložíme na talíře spolu s nakrájenou paprikou. Přidáme stonky chřestu, které pokapeme rozpuštěným máslem (1.5 lžíce). Salát polijeme smetanovým dresingem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept