Jednoduchý recept

Rýžový meruňkový nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48510

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr vanilka
750 g Meruňky
1 l Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Rýže loupaná
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 849kJ
29% Sacharidy 104 g
27% Tuky 20 g
4% Sodík 88 mg
40% Bílkoviny 22 g

Rýžový meruňkový nákyp postup přípravy receptu:

1

Ve vetším hrnci přivedeme k varu mléko, vsypeme do něj rýži s vanilkovým cukrem, pod pokličkou vaříme za občasného míchání 45 minut. Poté uvařenou rýži necháme mírně zchladnout.

2

Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme pecky, dužninu nakrájíme na tenké plátky.

3

Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, zbylé máslo (po vytření formy) a 3 lžíce cukru vmícháme do uvařené rýže. Z bílků ušleháme tuhý sníh, polovinu vmícháme do rýže, druhou polovinu smícháme se zbylým cukrem.

4

Zapékací formu vymažeme máslem, rozprostžeme do ní polovinu ochucené uvařené rýže. Navrch naskládáme plátky meruněk a zakryjeme zbylou rýží. Zcela nahoru rozetřeme sladký sníh z bílků.

5

Nákyp pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 175 stupňů, než získá povrch jemně zlatavý nádech.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept