Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48511
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
60 ml Olej olivový
500 g Olihně
5 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
400 g Rajčata
8 g Sůl
1 dl Víno bílé
Na mangold
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
750 g Mangold
60 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
9 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 076kJ
7% Sacharidy 25 g
43% Tuky 32 g
106% Sodík 2 g
45% Bílkoviny 25 g

Olihně s mangoldem postup přípravy receptu:

1

Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, řapíky celeru, pórek a česnek. Mícháme a opékáme na mírném ohni, až zelenina změkne. Vložíme čisté olihně, pokrájené na proužky, sůl, pepř, ještě pár minut orestujeme. Podlijeme vínem, zvolna dusíme 15 minut. Vmícháme čtvrtky rajčat a dusíme dalších 5 minut, odstavíme, zakryjeme, uchováme teplé.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z listů mangoldu otrháme řapíky, vhodíme do vroucí vody. Vaříme 5 minut, potom přidáme natrhané zbytky listů, odstavíme. Mangold scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpálíme olivový olej, vložíme nasekaný česnek, chilli papričku a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme okapaný mangold, za stálého míchání opékáme, až budou řapíky měkké. Osolíme, opepříme, rozdělíme na jednotlivé talíře, doplníme olihněmi se zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept