Jednoduchý recept

Srnčí maso se zeleninou a olivami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48514

Ingredience

1 g Bobkový list
80 g Celer bulvový
120 g Cibule
10 g Cukr krupice
15 g Feferony
50 g Houby čerstvé
3 g Jalovec
30 g Jíška instantní
25 g Kečup
600 g Knedlík kynutý
80 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
40 ml Ocet vinný
40 g Okurky nakládané
100 g Olej slunečnicový
150 g Olivy nakládané
2 g Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
1000 g Srnčí maso
10 g Sůl
1 g Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
2 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 883kJ
17% Sacharidy 62 g
75% Tuky 56 g
63% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Srnčí maso se zeleninou a olivami postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso pokrájíme na menší plátky, osolíme, pokapeme vinným octem, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, pepřem, mletým zázvorem a necháme v chladu uležet. Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, očistíme mrkev, celer, petržel a nastrouháme nahrubo, houby rozkrájíme na plátky, kyselé okurky krájíme na nudličky, nakládané olivy bez pecek rozčtvrtíme, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka, zbytek nasekáme.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, petržel, celer a osmahneme do růžova. Okořeníme bobkovým listem, tymiánem, přidáme cukr, uleželé maso, orestujeme, přidáme kečup, podlijeme vínem, horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Nyní přidáme houby, olivy, okurky, feferonku, zahustíme jíškou a dodusíme. Podle potřeby přilijeme víno a horkou vodu.

3

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept