Srnčí maso se zeleninou a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso se zeleninou a olivami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
15 g | Feferony |
50 g | Houby čerstvé |
3 g | Jalovec |
30 g | Jíška instantní |
25 g | Kečup |
600 g | Knedlík kynutý |
80 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
40 ml | Ocet vinný |
40 g | Okurky nakládané |
100 g | Olej slunečnicový |
150 g | Olivy nakládané |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
1000 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 103,3mg |
Draslík | 813,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Nové koření celé, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Olivy nakládané, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Jíška instantní, Kečup, Knedlík kynutý, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso se zeleninou a olivami postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso pokrájíme na menší plátky, osolíme, pokapeme vinným octem, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, pepřem, mletým zázvorem a necháme v chladu uležet. Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, očistíme mrkev, celer, petržel a nastrouháme nahrubo, houby rozkrájíme na plátky, kyselé okurky krájíme na nudličky, nakládané olivy bez pecek rozčtvrtíme, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka, zbytek nasekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, petržel, celer a osmahneme do růžova. Okořeníme bobkovým listem, tymiánem, přidáme cukr, uleželé maso, orestujeme, přidáme kečup, podlijeme vínem, horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Nyní přidáme houby, olivy, okurky, feferonku, zahustíme jíškou a dodusíme. Podle potřeby přilijeme víno a horkou vodu. |
3 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.