Recept

Salát s křepelčími vajíčky a česnekovou majonézou Aioli

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48515
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Česneková majonéza
1 stroužek Česnek
1,7 dl Olej olivový
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Vařená vajíčka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
16 ks Vejce křepelčí
1 l Voda pitná
Salát
200 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule červená
1 ks Petržel - nať
1 ks Salát římský

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 172kJ
3% Sacharidy 11 g
66% Tuky 50 g
22% Sodík 430 mg
16% Bílkoviny 9 g

Salát s křepelčími vajíčky a česnekovou majonézou Aioli postup přípravy receptu:

1

Oloupaný stroužek česneku rozkrájíme na malé kousky, vložíme do misky a důkladně utřeme se 2 špetkami soli. K utřenému česneku přidáme několik kapek olivového oleje, žloutek, vše důkladně vyšleháme do pěny. Postupně přiléváme po kapkách olivový olej a ručně šleháme do husté masy - tak vznikne česneková majónéza - Aioli.

2

V rendlíku přivedeme k varu litr vody, opatrně do ní vložíme 16 křepelčích vajec a vaříme je 5 - 7 minut natvrdo. Potom je vyjmeme, vychlazená oloupeme, rozkrojíme na polovinu, posolíme, posypeme bílým pepřem.

3

Očistíme červenou cibuli, pokrájíme na tenká kolečka. Petrželku omyjeme, otrháme drobné lístky. Salátové listy a řapíkatý celer omyjeme, necháme okapat. Celer pokrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy, promícháme s listy salátu, cibulí a petrželkou. Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme vajíčky, pomocí lžíce poklademe na vajíčka i salát malé kopečky majonézy a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept