Zaječí maso s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí maso s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48516 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
100 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
600 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Jalovec |
30 g | Jíška instantní |
600 g | Knedlík kynutý |
2 g | Nové koření celé |
50 ml | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
150 g | Smetana na vaření |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
1000 g | Zaječí maso |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 182,5mg |
Draslík | 770,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jíška instantní, Knedlík kynutý, Pepř černý mletý, Smetana na vaření, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí maso s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vykoštěné zaječí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. |
2 | V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme. Posypeme cukrem, necháme jen lehce zkaramelizovat. Přiložíme maso, orestujeme, podlijeme vývarem, octem, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou, podle chuti dosladíme, dosolíme, okyselíme, pekáček vrátíme do trouby, dopečeme. |
3 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.