Recept

Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48517
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 ks Cibule lahůdková
400 g Kuřecí prsa
0,5 ks Meloun Cantaloupe
0,5 ks Meloun cukrový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
400 g Salát Polníček
0,5 kávová lžička Sůl
Medový dresing
0,5 dl Likér melounový - Midori
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej dýňový
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 139kJ
6% Sacharidy 20 g
9% Tuky 6 g
11% Sodík 218 mg
41% Bílkoviny 23 g

Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem postup přípravy receptu:

1

Pečené kuřecí maso (prsa bez kůže) nakrájíme na plátky. Salát polníček omyjeme, necháme okapat a dáme do mísy. Omyjeme a osušíme malá zralá rajčata, rozčtvrtíme je, odkrojíme okolí stopek a dáme do druhé mísy. Lahůdkovou cibulku omyjeme, nakrájíme na kroužky a přidáme k rajčatům. Rajčata s cibulkou osolíme, opepříme, promícháme a přidáme k salátu.

2

Medový a cantalupský meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounů odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykraječem z dužiny vykrojíme kuličky, šťávu z melounů zachytíme do misky.

3

Připravíme medový dresing: k zachycené šťávě z melounů přidáme likér, med, olej a bílé víno. Dresing dobře promícháme.

4

Salát s rajčaty rozložíme na talíře, ozdobíme melounovými kuličkami, kuřecími plátky, vše polijeme dresingem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept