Recept

Jarní ředkvičkový salát s olivami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48518
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Okurka salátová
250 g Olivy černé
6 ks Rajčata
8 ks Ředkvička
1 ks Salát kadeřavý
Dresing
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 489kJ
5% Sacharidy 19 g
42% Tuky 32 g
34% Sodík 690 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jarní ředkvičkový salát s olivami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme kadeřavý salát a čerstvý kopr. Salátové listy potrháme na menší kousky, kopr drobně pokrájíme, vložíme do mísy.

2

Omyté červené ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme k salátu. Omytou a osušenou okurku hadovku i rajčata pokrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme a rozkrájíme na kroužky. Rajčata s okurkou a cibulkou přidáme k ředkvičkám, přimícháme černé olivy bez pecek.

3

Připravíme dresing: v misce důkladně smícháme olivový olej s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.

4

Dresing nalijeme do připraveného salátu, promícháme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept