Srnčí maso se zeleninou na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso se zeleninou na smetaně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48519 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
80 g | Cibule |
8 g | Citronová kůra |
5 ml | Citronová šťáva |
1 g | Hřebíček |
3 g | Jalovec |
600 g | Knedlík kynutý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
200 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
3 ml | Omáčka sójová |
2 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
150 g | Smetana 16% (pochoutková) |
1000 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 144,8mg |
Draslík | 621,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Masox, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Srnčí maso, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso se zeleninou na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu krájíme na drobné kostičky, citronovou kůru nastrouháme. |
2 | V pekáčku rozškvaříme slaninu, jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kořenovou zeleninu a osmahneme do růžova. Přiložíme plátky zvěřiny, orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, přidáme kostku Masoxu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme do pekáčku a důkladně rozmícháme. Dochutíme sójovou omáčkou, citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru a dopečeme. Nakonec přimícháme smetanu, ale již nevaříme, pouze prohřejeme. Před podáváním vyndáme celé koření. |
3 | Plátky masa upravíme na talíře, doplníme kynutým knedlíkem a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.