Jednoduchý recept

Srnčí maso se zeleninou na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 48519
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
80 g Cibule
8 g Citronová kůra
5 ml Citronová šťáva
1 g Hřebíček
3 g Jalovec
600 g Knedlík kynutý
100 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
200 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
3 ml Omáčka sójová
2 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
150 g Smetana 16% (pochoutková)
1000 g Srnčí maso
10 g Sůl
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 819kJ
17% Sacharidy 60 g
37% Tuky 28 g
40% Sodík 809 mg
86% Bílkoviny 49 g

Srnčí maso se zeleninou na smetaně postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu krájíme na drobné kostičky, citronovou kůru nastrouháme.

2

V pekáčku rozškvaříme slaninu, jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kořenovou zeleninu a osmahneme do růžova. Přiložíme plátky zvěřiny, orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, přidáme kostku Masoxu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme do pekáčku a důkladně rozmícháme. Dochutíme sójovou omáčkou, citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru a dopečeme. Nakonec přimícháme smetanu, ale již nevaříme, pouze prohřejeme. Před podáváním vyndáme celé koření.

3

Plátky masa upravíme na talíře, doplníme kynutým knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept