Zapékané kotlety s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané kotlety s cuketou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4852 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
400 ml | Olej stolní |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Provensálské koření |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
6 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 178,3mg |
Draslík | 762,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Provensálské koření, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané kotlety s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce kotlety. |
2 | Na oleji osmahneme z obou stran dozlatova. |
3 | Vyjmeme maso z pánve a osmahneme nakrájenou cibuli, plátky cukety a proužky papriky. |
4 | Osolíme, přidáme provensálské koření, nakrájený česnek a rozložíme na dno zapékací mísy. |
5 | Na zeleninovou směs poklademe kotlety, posypeme nastrouhanou nivou a 40 minut zapečeme v troubě. |