Jednoduchý recept

Kančí kýta s nakládanou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48521

Ingredience

600 g Brambory vařené
200 g Cibule
5 g Cukr krupice
2 g Jalovec
1000 g Kančí kýta
1 g Koriandr celý
2 g Nové koření celé
60 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
150 g Smetana na vaření
10 g Sůl
2 dl Voda pitná
250 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 119kJ
8% Sacharidy 30 g
31% Tuky 23 g
56% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 41 g

Kančí kýta s nakládanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno. V pekáčku rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, osmahneme. Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku na cibulový základ, orestujeme, přidáme nakládanou zeleninu Halali bez nálevu. Podlijeme vodou, přisypeme trochu cukru, přidáme jalovec, nové koření, koriandr, pekáček vložíme do trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Šťávu zjemníme smetanou, promícháme, prohřejeme, vyndáme z trouby.

2

Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept