Kančí kýta s nakládanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta s nakládanou zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48521 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
200 g | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
2 g | Jalovec |
1000 g | Kančí kýta |
1 g | Koriandr celý |
2 g | Nové koření celé |
60 g | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
150 g | Smetana na vaření |
10 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
250 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 484,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 21,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cukr krupice, Koriandr celý, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Pepř černý mletý, Smetana na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta s nakládanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno. |
2 | V pekáčku rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, osmahneme. Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku na cibulový základ, orestujeme, přidáme nakládanou zeleninu Halali bez nálevu. Podlijeme vodou, přisypeme trochu cukru, přidáme jalovec, nové koření, koriandr, pekáček vložíme do trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Šťávu zjemníme smetanou, promícháme, prohřejeme, vyndáme z trouby. |
3 | Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku. |