Nakládané černé olivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládané černé olivy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48523 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 ml | Olej olivový |
5000 g | Olivy černé |
2500 g | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 40,0mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládané černé olivy postup přípravy receptu:
1 | Čisté, čerstvé černé olivy vsypeme do kulatého koše s uchy a dobře je prosolíme. Koš přikryjeme potravinářskou fólií a zatížíme. Zavěsíme nad nádobu, do které bude šťáva z oliv odkapávat. |
2 | Během sušení olivy občas přeházíme, provzdušní se tím. Celý proces sušení trvá asi 1 měsíc. |
3 | Po ukončení sušení olivy přesypeme do síta a protřepeme. Naplníme je do čistých sklenic asi do 3/4. Obsah dolijeme olivovým olejem, uzavřeme a před použitím necháme 10-15 dní odležet. |
4 | Nakládané olivy můžeme uchovat 10-12 měsíců. |