Jednoduchý recept

Nakládané černé olivy

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48523
Kategorie: Ostatní

Ingredience

500 ml Olej olivový
5000 g Olivy černé
2500 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 965 kcal
Kilojoule 4 038kJ
8% Sacharidy 30 g
130% Tuky 97 g
5133% Sodík 103 g
8% Bílkoviny 4 g

Nakládané černé olivy postup přípravy receptu:

1

Čisté, čerstvé černé olivy vsypeme do kulatého koše s uchy a dobře je prosolíme. Koš přikryjeme potravinářskou fólií a zatížíme. Zavěsíme nad nádobu, do které bude šťáva z oliv odkapávat.

2

Během sušení olivy občas přeházíme, provzdušní se tím. Celý proces sušení trvá asi 1 měsíc.

3

Po ukončení sušení olivy přesypeme do síta a protřepeme. Naplníme je do čistých sklenic asi do 3/4. Obsah dolijeme olivovým olejem, uzavřeme a před použitím necháme 10-15 dní odležet.

4

Nakládané olivy můžeme uchovat 10-12 měsíců.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept