Jednoduchý recept

Zvěřinová sekaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48524

Ingredience

600 g Bramborová kaše
80 g Cibule
250 g Jelení maso
250 g Kančí maso
1 g Majoránka
100 g Mléko polotučné
2 g Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
250 g Srnčí maso
100 g Strouhanka
100 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový bok uzený
2 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 614kJ
8% Sacharidy 29 g
51% Tuky 38 g
108% Sodík 2 g
71% Bílkoviny 40 g

Zvěřinová sekaná postup přípravy receptu:

1

Jelení, srnčí, kančí očištěné maso spolu s uzeným bůčkem bez kosti a s cibulí umeleme na jemno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, strouhanku namočíme v mléce. Česnek, strouhanku, slaninu přidáme do mísy k masu, promícháme, ovoníme majoránkou, přidáme vejce a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme podlouhlou šišku. V pekáčku rozehřejeme sádlo, přiložíme šišku sekané, vložíme do trouby a jakmile se maso zatáhne, podlijeme troškou vody. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme vodou.

2

Upečenou sekanou krájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept