Zvěřinová sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinová sekaná
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48524 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
4 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
250 g | Jelení maso |
250 g | Kančí maso |
1 g | Majoránka |
100 g | Mléko polotučné |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
250 g | Srnčí maso |
100 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový bok uzený |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 154,6mg |
Draslík | 812,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Jelení maso, Kančí maso, Majoránka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinová sekaná postup přípravy receptu:
1 | Jelení, srnčí, kančí očištěné maso spolu s uzeným bůčkem bez kosti a s cibulí umeleme na jemno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, strouhanku namočíme v mléce. Česnek, strouhanku, slaninu přidáme do mísy k masu, promícháme, ovoníme majoránkou, přidáme vejce a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme podlouhlou šišku. V pekáčku rozehřejeme sádlo, přiložíme šišku sekané, vložíme do trouby a jakmile se maso zatáhne, podlijeme troškou vody. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme vodou. |
2 | Upečenou sekanou krájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.