Salát Polníček se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Polníček se žampiony
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48529 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý celý |
2 ks | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 557,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Jablka, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Polníček se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, prolisujeme. V misce smícháme ocet s hořčicí, přidáme sladkou papriku, pepř, sůl, prolisovaný česnek, metlou vmícháme olej. |
2 | Salát Polníček omyjeme, necháme okapat a natrháme na kousky. Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme oschnout a pokrájíme na plátky. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemno. |
3 | V míse smícháme Polníček se žampiony a nastrouhaným jablkem, salát rozdělíme na servírovací talíře, přilijeme zálivku. |
4 | Vhodnou přílohou je teplá bageta. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které v sítku důkladně opláchneme studenou vodou.