Jemný salát z okurek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný salát z okurek
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4853 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 463,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný salát z okurek postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme salátové okurky. |
2 | Naškrábeme okurku - škrabkou na brambory, plátky posolíme, pokapeme olejem a posypeme namletým pepřem. |
3 | Smícháme tvaroh s kečupem a trochu osolíme. |
4 | Na talíř rozprostřeme okurky, přidáme tvaroh a ozdobíme rajčetem. |