Recept

Salát polníček se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48530
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
250 g Salát Polníček
150 g Slanina vepřová
200 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
Zálivka
0,5 polévková lžíce Hořčice
3 polévková lžíce Ocet Sherry
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 594kJ
2% Sacharidy 6 g
44% Tuky 33 g
25% Sodík 494 mg
28% Bílkoviny 16 g

Salát polníček se slaninou postup přípravy receptu:

1

Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme, listy osušíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Kerblík a jarní cibulku omyjeme, vodu setřepeme (případně osušíme). Cibulku pokrájíme na kroužky, lístky kerblíku otrháme, odložíme.

2

Prorostlou uzenou slaninu rozkrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (1 lžíce) vysmažíme do zlatova.

3

Salát v míse dobře promícháme s kerblíkem a sýrem.

4

V misce vyšleháme olej s pikantní hořčicí, octem, solí, pepřem, zálivku vlijeme do salátu a znovu promícháme.

5

Rozdělíme na talíře, ozdobíme slaninou, pokapeme omastkem ze slaniny a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept