Salát polníček se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát polníček se slaninou
Salát polníček se slaninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48530 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
250 g | Salát Polníček |
150 g | Slanina vepřová |
200 g | Sýr ovčí ve slaném nálevu |
Zálivka | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 271,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kerblík, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát Polníček, Sýr ovčí ve slaném nálevu, Hořčice, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát polníček se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme, listy osušíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Kerblík a jarní cibulku omyjeme, vodu setřepeme (případně osušíme). Cibulku pokrájíme na kroužky, lístky kerblíku otrháme, odložíme. |
2 | Prorostlou uzenou slaninu rozkrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (1 lžíce) vysmažíme do zlatova. |
3 | Salát v míse dobře promícháme s kerblíkem a sýrem. |
4 | V misce vyšleháme olej s pikantní hořčicí, octem, solí, pepřem, zálivku vlijeme do salátu a znovu promícháme. |
5 | Rozdělíme na talíře, ozdobíme slaninou, pokapeme omastkem ze slaniny a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.