Holoubátka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubátka se zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48535 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb toastový |
800 g | Holoubata |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
Na zeleninu | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
3 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 915,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Holoubata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Česnek, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubátka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Holoubátka vložíme do pekáče, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a necháme v chladnu uležet přibližně hodinu. |
2 | Cukety i lilek nakrájíme na silnější kolečka, papriky bez semen rozpůlíme, vložíme do mísy, zakapeme olejem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme. |
3 | Uleželá holoubata dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut, v průběhu pečení podléváme šťávou. Mezitím na velké pánvi rozložíme ochucenou zeleninu, opečeme ji 8 minut z obou stran, kontrolujeme, aby se slabší plátky nepřipekly. |
4 | Plátky celozrnného toastového chleba pečeme bez tuku na pánvi přibližně minutu, aby byly křupavé, potřeme je olejem, rozdělíme na talíře. Na chléb rozložíme opečenou zeleninu, přidáme pečená holoubata i s vypečenou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Maso je třeba nechat hodinu uležet.