Jednoduchý recept

Holoubátka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48535
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
200 g Chléb toastový
800 g Holoubata
1 dl Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
Na zeleninu
1 stroužek Česnek
2 ks Cuketa
1 ks Lilek
30 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
3 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 237kJ
11% Sacharidy 39 g
68% Tuky 51 g
93% Sodík 2 g
77% Bílkoviny 43 g

Holoubátka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Holoubátka vložíme do pekáče, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a necháme v chladnu uležet přibližně hodinu.

2

Cukety i lilek nakrájíme na silnější kolečka, papriky bez semen rozpůlíme, vložíme do mísy, zakapeme olejem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme.

3

Uleželá holoubata dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut, v průběhu pečení podléváme šťávou. Mezitím na velké pánvi rozložíme ochucenou zeleninu, opečeme ji 8 minut z obou stran, kontrolujeme, aby se slabší plátky nepřipekly.

4

Plátky celozrnného toastového chleba pečeme bez tuku na pánvi přibližně minutu, aby byly křupavé, potřeme je olejem, rozdělíme na talíře. Na chléb rozložíme opečenou zeleninu, přidáme pečená holoubata i s vypečenou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Maso je třeba nechat hodinu uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept