Jednoduchý recept

Králík pečený na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48538
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kg Králík
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tuk
100 g Uzená vepřová krkovička
4 dl Vývar drůbeží
400 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,355 kcal
Kilojoule 5 671kJ
10% Sacharidy 35 g
88% Tuky 66 g
60% Sodík 1 g
222% Bílkoviny 125 g

Králík pečený na smetaně postup přípravy receptu:

1

Králíka naporcujeme, porce omyjeme studenou vodou a osušíme, pak je potřeme citrinovou šťávou, opepříme a osolíme a necháme 1 hodinu v chladnu marinovat.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

3

V zapékací míse rozehřejeme tuk a porce králíka na něm osmažíme ze všech stran. Pak přidáme slaninu, cibuli a česnek, vše zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a třetinou smetany a vše důkladně promícháme.

4

Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia, a pod pokličkou pečeme přibližně hodinu. Průběžně přiléváme smetanu a porce obracíme. Upečené maso vyjmeme ze zapékací mísy a uchováme v teple. Do omáčky vmícháme zbylou zakysanou smetanu, dochutíme ji pepřem a solí a ještě krátce prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept