Řecký salát s dýní a feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký salát s dýní a feferonkami
Řecký salát s dýní a feferonkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48539 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
400 g | Dýně |
4 ks | Feferony sterilované |
200 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
3 dl | Vývar zeleninový |
Dresing | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 236,2mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Dýně, Feferony sterilované, Citronová šťáva, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký salát s dýní a feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Malou oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, kostky dýně povaříme 2 - 4 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy. Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Nakládané malé feferonky rozkrájíme na poloviny. Česnek oloupeme, drobně posekáme, petrželku omyjeme, lístky otrháme, Mozzarellu krájíme na plátky. |
2 | Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet, sůl, pepř, vše dobře promícháme. |
3 | Dýni, cibulku, feferonky, česnek, petrželku a Mozzarellu promícháme s dresingem, necháme odpočinout 10 minut, podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.