Recept

Řecký salát s dýní a feferonkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48539
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
400 g Dýně
4 ks Feferony sterilované
200 g Mozzarella
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 dl Vývar zeleninový
Dresing
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
210% Sodík 4 g
26% Bílkoviny 15 g

Řecký salát s dýní a feferonkami postup přípravy receptu:

1

Malou oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, kostky dýně povaříme 2 - 4 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy. Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Nakládané malé feferonky rozkrájíme na poloviny. Česnek oloupeme, drobně posekáme, petrželku omyjeme, lístky otrháme, Mozzarellu krájíme na plátky.

2

Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet, sůl, pepř, vše dobře promícháme.

3

Dýni, cibulku, feferonky, česnek, petrželku a Mozzarellu promícháme s dresingem, necháme odpočinout 10 minut, podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept