Jednoduchý recept

Marináda na maso z bílého vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48541

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 658kJ
6% Sacharidy 20 g
120% Tuky 90 g
4% Sodík 85 mg
5% Bílkoviny 3 g

Marináda na maso z bílého vína postup přípravy receptu:

1

Šalotky omyjeme, nasekáme na jemno, česnek oloupeme, prolisujeme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Řapíkatý celer očistíme, pokrájíme na jemno.

2

V míse promícháme zeleninu s olejem, přidáme podle chuti koriandr, muškátový oříšek, tymián, papriku, pepř a sůl. Vše zalijeme bílým víme, znovu důkladně promícháme.

Poznámka

Vynikající marináda na maso, které bude mít po upečení velmi zajímavou jemnou chuť. Základním pravidlem pro marinování masa je, že čím déle maso marinujeme, tím bude lepší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept