Jednoduchý recept

Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48548

Ingredience

150 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olivy černé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
20 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
14% Sacharidy 52 g
20% Tuky 15 g
17% Sodík 343 mg
40% Bílkoviny 23 g

Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno.

2

V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky.

3

Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí.

4

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut.

5

Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky.

6

V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.

7

Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept