Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olivy černé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Feta |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 945,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 417,9mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno. |
2 | V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky. |
3 | Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí. |
4 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut. |
5 | Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky. |
6 | V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme. |
7 | Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí. |