Jednoduchý recept

Červený a hořký pomeranč (pomeranzen) v želé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48549

Ingredience

500 g Cukr želírovací
4 cl Likér pomerančový
3 kg Pomeranč červený
350 g Pomeranče
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 55 kcal
Kilojoule 231kJ
4% Sacharidy 13 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
1% Bílkoviny 0 g

Červený a hořký pomeranč (pomeranzen) v želé postup přípravy receptu:

1

Pomeranzen neboli hořké pomeranče (3 ks) přelijeme horkou vodou a dosucha osušíme. Do menšího hrnce dáme půlky hořkých pomerančů a vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka asi 45 minut. Pomeranče vyjmeme z hrnce a vodu svaříme na 100 ml. Vyškrabeme zbytky dužiny a odstraníme nasazení stopky z pomerančů; kůru nakrájíme na tenounké nudličky.

2

Z červených pomerančů vymačkáme šťávu, odměříme 1300 ml a nalijeme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou pomerančovou kůru, vodu z vaření a želírovací cukr 3plus1. Směs přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně a přimícháme pomerančovy likér.

3

Plníme do sklenic a dobře uzavřeme.

Poznámka

Hořký pomeranč je trochu menší než sladký pomeranč, má silnou a hrubou kůru, sušší dužina má dost hořkou chuť. Z kůry tohoto pomeranče se vyrábí především oranžát a také anglická Bitter Orange Marmelade.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept