Recept

Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 4855

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 kg Jehněčí kýta
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
400 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
800 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,071 kcal
Kilojoule 4 482kJ
3% Sacharidy 11 g
100% Tuky 75 g
19% Sodík 387 mg
87% Bílkoviny 49 g

Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Opláchneme a kůže zbavíme kýtu. Do loje, který na mase zůstal uděláme zářezy. Nesmíme do masa říznout!

2

Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme maso ze všech stran.

3

Poté vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. 45 minut pečeme v troubě.

4

Oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme se smetanou.

5

Hotové skopové podáváme se smetanovou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept