Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4855 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Jehněčí kýta |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 219,0mg |
Draslík | 902,0mg |
Vláknina | 265,8mg |
Vitamín A | 26,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Jehněčí kýta, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme a kůže zbavíme kýtu. Do loje, který na mase zůstal uděláme zářezy. Nesmíme do masa říznout! |
2 | Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme maso ze všech stran. |
3 | Poté vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. 45 minut pečeme v troubě. |
4 | Oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme se smetanou. |
5 | Hotové skopové podáváme se smetanovou zálivkou. |