Jednoduchý recept

Telecí závitky s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48551
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Rajčatová šťáva
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
400 g Těstoviny konzumní
150 g Tuňák ve vlastní šťávě
1 dl Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 716kJ
21% Sacharidy 76 g
16% Tuky 12 g
26% Sodík 528 mg
92% Bílkoviny 52 g

Telecí závitky s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Konzervovaného tuňáka slijeme, rozmixujeme, opepříme a osolíme.

2

Telecí kýtu nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme a osušíme. Pak je mírně naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme rozmixovaným tuňákem. Plátky zavineme a zajistíme je proti rozvinutí párátky.

3

V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm osmažíme ze všech stran. Potom přilijeme bílé víno, přidáme rajčatovou šťávu, promícháme a pod pokličkou za občasného míchání 20 minut dusíme. Omáčku pak podle chuti opepříme a osolíme.

4

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, uvařené slijeme přes síto a necháme je okapat.

5

Závitky podáváme s vařenými těstovinami, přelité omáčkou z pánve.

Poznámka

Nejvhodnějšími těstovinami jsou široké nudle. Před podáváním můžeme jídlo posypat nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept