Recept

Čekanka s mandarinkami a medovým dresinkem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 48553
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Ostatní
4 ks Čekanka
2 ks Grapefruity
200 g Kompot mandarinkový
Dresink
1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Paprikový protlak
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 856kJ
14% Sacharidy 51 g
1% Tuky 1 g
7% Sodík 133 mg
6% Bílkoviny 3 g

Čekanka s mandarinkami a medovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Tři bílé čekankové puky a jeden červený čekankový puk očistíme, omyjeme, vyřízneme z nich košťály. Listy červené čekanky rozložíme na talíře, bílou čekanku nakrájíme na proužky silné 2 cm a dáme je do mísy.

2

Kompotované mandarinky scedíme, šťávu zachytíme a mandarinky dáme k pokrájené čekance. Omytý grapefruit osušíme, oloupeme a z jednotlivých dílků sloupneme bílou slupku a přidáme do mísy k čekance.

3

Připravíme si dresink: do misky dáme 0,7 dl mandarinkové šťávy z kompotu, med, paprikový ostrý protlak a hořčici. Přidáme tabasco, worcester a sůl podle chuti. Dobře vše promícháme. Dresink vmícháme do salátu, poklademe ho na talíře s červenou čekankou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept